HOME-NAŠE BUNJIŠTE

   
 
Dobrodošli u svet muzike u kojoj se uživa. Vaš muzičko igrački ansambl “Daniluška” punih 40 godina afirmiše vrednosti probranog repertoara u zemlji i svetu. Koncerti u prepunim prestižnim dvoranama Nemačke, Francuske, Italije, Rusije, Amerike, Australije, Južnoafričke republike, kao i u skoro svim gradovima nekadašnje Jugoslavije, najblistaviji su deo istorije ansambla u kojoj brojne televizijske emisije i učešća na najpoznatijim muzičkim fesivalima takođe zauzimaju vidno mesto.
   
Ansambl
   
 
Iako su Danilo Danilović i ansambl “Daniluška” neodvojivi kad su u pitanju repertoar, koncerti, saradnja sa medijima..., treba istaći da je on i jedan od naših najplodnijih autora, koji je komponovao, aranžirao i producirao preko 2000 kompozicija u žanrovima koje neguje njegov ansambl. Ova ostvarenja nalaze se na preko 200 gramofonskih ploča, audio i video kaseta, CD-a i DVD-a. Najpoznatija imena naše muzičke scene Živan Saramandić, Toma Zdravković, Duško Jakšić, Dragan Živković - Tozovac, Merima Njegomir, Mile Bogdanović... imali su pouzdane partnere u Danilu i “Daniluški”.
   
Ansambl
Danilushka
Gipsy soul
   
 
Muzički atelje „VD“ – od edukacije budućih solista do saradnje sa vokalnim solistima, kompozitorima, aranžerima, orkestrima i producentima

Muzički studio „VD“ o čijem početku rada su posetioci sajta već obavešteni,
prerastao je u Muzički atelje koji je otvoren za sve kompozotore i pevače, kako za početnike, tako i za afirmisane umetnike. Oni mogu da ili samostalno, ili uz pomoć vrhunskog instruktora, kompozitora Danila Daču Danilovića, i uz saradnju najboljeg majstora tona na Balkanu u poslednjih 30 godina, Zorana Ivkovića, pripreme i snime svoje ili tuđe projekte. Ovakva prilika se ne propušta iz jednostavnog razloga što na putu do svog mesta u narodnoj ili zabavnoj muzici mogu da dobiju neprocenjivo vredne savete dvojice afirmisanih i traženih stručnjaka.
Danilo Danilović i Zoran Ivković pripremaju mini priručnik i prateći CD pod nazivom „Naučite da pevate“, koji će uz note i tekstove pesama imati i njihove instrumentalne verzije, uz koje početnici mogu da vežbaju i proveravaju svoje glasovne mogućnosti. Kada „zaključe“ da su „savladali“ gradivo mogu da dođu u Muzički atelje i uz pomoć dvojice autora – pedagoga snime ono što su uvežbali.
Ovakav pristup talentima skraćuje mukotrpan put traženja ansambla s kojim bi trebalo vežbati i sigurniji hod u ispunjavanju ličnih ambicija.

   
     
 
PROVOD ZA PAMĆENJE ZA DAN ZALJUBLJENIH I DAN ŽENA

Saradnja DANILUŠKE i Restorana Vojske Srbije nastavlja se za Dan zaljublenih, 14 februara, i Dan žena, 8 marta, kada će u ambijentu na koji su mnogi Beograđani navikli, ansambl koji svi poznaju, stvoriti takvo raspoloženje, da i jedan i drugi dan, bolje rečeno i jedno i drugo veče, budu najlepša uspomena. Zaljubljeni će biti još zaljubljeniji, a devojke i supruge dobiće još jedan dokaz potovanja i uvažavanja svojih pratilaca na kratke ili duge staze. I sve to uz orkestar i vokalne soliste koji su godinama u vrhu stvaralaca i interpretatora narodne i zabavne muzike, i to one koja se sa radošću sluša i kojoj se u igri i pesmi svako predaje na svoj način. Dobrodošli na susret sa DANILUŠKOM i provod u Restoranu Vojske Srbije, u Francuskoj ulici br. 2. Telefoni za informacije i rezervacije: 011/323-99-63 i 011/324-04-19.

 
     
     
 
„DANILUŠKA“ U RESTORANU VOJSKE SRBIJE

Gde dočekati pravoslavnu Novu godinu? Restoran Doma vojske Srbije u Francuskoj ulici broj 2 je pravo mesto za proslavu dolaska Godine od koje svi mnogo očekujemo. Zašto baš tu? Zato što će tamo biti majstori za dobar provod i dobro raspoloženje – ansambl „Daniluška“! Da li postoji još neki razlog? Zna se da dobra muzika traži dobar ambijent u kome se svako dobro oseća i u kome se ljubazni domaćini staraju o svakom gostu. Zato je to sve spojeno u restoranu koji Beograđani i njihovi gosti dobro znaju i u koji često dolaze. Za one koji se odluče da dođu u Francusku ulicu 2 pripremljeno je posebno iznenađenje: CENA! Stranci bi rekli : ALL INCLUSIVE, a mi hrana, piće i provod – sve za samo 2000 dinara. Dobrodošli u Restoran Vojske Srbije u Francuskoj ulici br. 2) Telefoni za informacije i rezervacije:011/323-99-63 i 011/324-04-19.

 
     
     
 
Dr ZA HIMNE

U raznim oblastima ljudske delatnosti postoje specijalisti koji u svojoj struci dostižu najviše domete, zbog čega i dobijaju titule koje nose sa punim pravom. Ako Vas, recimo, kompozitor darne u srce “Himnom Skadarlije” ili himnom naših reprezentacija pogodnom za sve sportove “Napred, Srbija!”, ako se kao himna ljubavi prema svojoj otadžbini proglasi pesma “Zaljubljen u Srbiju”, onda takvog stvaraoca morate da proglasite specijalistom, zapravo “doktorom” za himne. Pošto specijalisti nisu “specijalni” samo jednom ili dva puta, bilo je za očekivati da iz njihovog stvaralačkog opusa “proistekne” još neka tvorevina. Isti tandem (Dača Danilović – Peca Petrović), uvek uz podršku nepogrešivog čula sluha pravog tonskog vuka Zorana Ivkovića, proizveo je prvo “Himnu Kontikija”, koju je snimila buduća pevačka zvezda, jedanaestogodišnja Tara Vučković. Zatim je usledila “Himna Olimpijadi trećeg doba”, koja je zajedno sa novim “Penzionerskim kolom” promovisana u Vrnjačkoj Banji početkom oktobra 2013. Tekstovi obe himne mogu se pronaći u rubrici “Reči”, a mogu da se i čuju, ako se “klikne” na odgovarajuće dugmence.

 
     
     
 
HUMANITARNI KONCERT 6.11.2013. U RUSKOM DOMU

Poštovaoci “Daniluške” znaju da ansambl i Ruski dom godinama sarađuju i da, osim stalnih nastupa prilikom obeležavanja praznika, dolazaka ruskih zvaničnika, druženja članova ruske zajednice u Srbiji, već godinama priređuju humanitarne koncerte, čiji je prihod namenjen nekoj od institucija koje brinu o siromašnima, obolelima, hendikepiranima... Ovoga puta, 6. novembra 2013. sa početkom u 19. časova u RUSKOM DOMU, Kraljice Natalije 33, biće održano HUMANITARNO VEČE Ansаmblа „Dаniluškа“ i njegovih gostiju. Učestvuju: Ekstrа Nenа,Dаnkа Stojiljković, Jаsnа Đokić, Nаdа Bаšаnović, Nаtаšа Rаdičević, Jаsminа Šoškić, Rаdoslаv Rodić, Drаgаn Milojević „Jаpаnаc“, Veljа Đorđević i Aleksаndаr Stаmаtović. Cena ulaznice je 400,00 din. Verujemo da će, kao i uvek do sada, sala Ruskog doma biti ispunjena do poslednjeg mesta i da će poznati slogan Duška Radovića: “Naše MALO je za nekog MNOGO!” još jednom dobiti smisao.

 
     
     
 
NOVI DVD SA NAJPOZNATIJIM HITOVIMA ANSAMBLA “DANILUŠKA”

Jesen je donela i nešto što se već duže vremena očekivalo – DVD sa pesmama koje su nezaboravni deo svakog koncerta ansambla, koji se neverovanom snagom održava u burama i olujama koje potresaju muzički stvaralački prostor , favorizujući površnost, “plejbejkovštinu”, lelekanje, pozajmljeni melos “upržen” na srpski način... 33 pesme u izvođenju vokalnih solista ansambla i stalnog gosta, neverovatne i nezaboravne Ivuške, pravo su blago za svakog kolekcionara, kome oko zasuzi kad čuje “Salaš u Malom ritu”, “O, kakva noć?”, “Oči čornie”, “Podmoskovske večeri”... Uživanje je zagarantovano. Samo treba odvojiti bar dva sata vremena da bi se DVD preslušao, a onda, kao svakodnevnu terapiju treba “konzumirati” po pesmu za doručak, ručak i večeru.

 
omot dvd
 

 

 
     
     
 
LETO U CRNOJ GORI

Postoje neoborivi dokazi da Crna Gora leti ne može bez “Daniluške”. Ove 2013. po redu, Bečići i restoran “Papilon” na obali plavog Jadranskog mora bili su magnet za mnoge goste crnogorskog primorja, kao i za domaće poštovaoce muzičkog “jelovnika”koji im je servirao maestro Danilo Danilović. Iako nije potvrđeno sa najznačajnijeg mesta, postoji tvrđenje da se iz godine u godinu broj turista iz Rusije povećava i zbog toga , što ih u Crnoj Gori svakog leta očekuju zvuci rodnog kraja, koje im servira orkestar, upamćen po trijumfalnim dvomesečnim turnejama od Moskve, preko Kijeva, do Bakua, Astrahana, Kišenjeva, Alma Ate...

 
     
     
 
KOLEKTIVNO VENČANJE 21. MAJA 2013. U BEOGRADU UZ „DANILUŠKU“

Bio je to događaj za pamćenje. 200 bračnih parova je u horu reklo “Da” i uplovilo u svoje bračne luke. Dok su “padali” prvi zvanični poljupci, prisutni rođaci i prijatelji pustili su po nekoliko suza radosnica, a onda je usledio valcer, uz zvuke orkestra koji, ako ga budu često slušali u braku, garantuje bračnu sreću do duboke starosti. Posle valcera na redu je bilo kolo, u koje su se uhvatili svi čiji geni reaguju na harmoniku i ostale “Daniluškine” instrumente. Venčanju su prisustvovali građani cele Srbije, zajedno sa mnogim vernim gledaocima “Žikine šarenice” u prijateljskim zemljama u okruženju i dijaspori.

 
kolektivnovencanje
 


 
     
     
 
IZVINJAVAMO SE, MNOGO SE IZVINJAVAMO...

„Stend baj“, dugačak šest meseci u uredjivanju sajta, prošao je. Krivac, WEB admiral, inače dugogodišnji saradnik Daniluške, bio je na službenom putovanju po prašumama Amazona, tako da nije „obradio“ brojne dogadjaje koji su se u medjuvremenu zbili u svakodnevnom bitisanju ansambla i stalnom argatovanju kompozitorske muze Danila Dače Danilovića. Ako mu se ovakav neoprostivi propust oprašta, onda sledi nastavak, sa novom energijom i novim idejama koje treba da povećaju i do sada izuzetnu posetu sajta. Dakle, izvinite, mnogo izvinite...!

 
     
     
 
Sve je GALA – kod ADMIRALA!

„Kada se leto povuče sa „bojnog“ polja treba izabrati mesto za dalja druženja i jesenji i zimski provod. Prema signalima dobijenim iz ispitaonice javnog mnjenja prava oaza sa izvorom dobrog raspoloženja je brod „Admiral“ na kome je tokom leta, u pauzi nastupa u Hercegnovom, gostovao i ansambl „Daniluška“. Kako se saznaje iz pouzdanih izvora, od septembra se očekuje da, iako je „Admiral“ ukotvljen, posetioci sa „Daniluškom“ lutaju ruskim stepama, uživaju u starogradskim pesmama, dožive čari ciganskih čergi, provere da li su zaboravili tango i valcer, nauče kazačok... U septembarskoj dopuni sajta biće najavljeni termini i repertoar, uz fotoreportažu i intervjue „odgovornih“ za programe kojima se oplemenjuje duh i održava telo.

 
     
     
 
Đaci, prvaci, srećno!

Septembar kuca na vrata i mamini i tatini prvačići kreću u avanturu koju tako željno iščekuju, da se sretnu sa slovima, da ih uče i nauče, da na velika vrata uđu u svet knjiga i što pre postanu mali veliki. Njihov Čika Dača je sa svojim saradnicima, Čika Pecom i Teta Radom, još pre nekoliko godina pripremio „komplet hitne pomoći“ u učenju slova – „Muzičku azbuku“ u kojoj se ona uče pevanjem, uz pomoć nota i zvonkih glasova grupe mladjanih pevača. I ove godine u audio prilogu sajta može se čuti i preuzeti „Razbrajalica“ čiji tekst može da se pročita na priloženom posteru.


 
     
     
 
Daniluška u „Mom Beogradu“ Studija B

Tokom zimskih meseci 2011. snimljena je i emitovana na Studiju B emisija „Moj Beograd“ u kojoj je gost Ivane Nikolić bio Dača Danilović – Daniluška, kao jedan od ljudi koji su svojim stvaralaštvom ne samo bili deo svakodnevice svog grada, već su ostavili i muzičke spomenike pesmama koje ga i melodijom i tekstom trajno obeležavaju i ostaju kao duhovno nasleđe koje se kao gen prenosi sa kolena na koleno. U emisiji su javno obnarodovane tajne koje je sajt otkrio kada je posetiocima, kao u igri istine, razotkrio da se u smirenom i staloženom virtuozu na harmonici krio pravi tajfun – atletičar koji je u ranoj mladosti.sa prijateljima harao kratkim atletskim prugama. Najinteresantniji deo emisije bio je posvećen javno-tajnoj ljubavi Daniluške – beogradskoj i njegovoj Skadarliji, kojoj je on posvetio nekoliko pesama od kojih je najpoznatiju, „Himnu Skadarliji“, na licu mesta, u jednoj od bašta ovog kultnog mesta Beograda, uživo izvela stara Dačina saradnica i dobra prijateljica Nada Bašanović. Zli jezici kažu da su se svi raspoloživi telefoni porodice Danolović usijali u vreme emitovanja „Mog Beograda“, što posebno govori i o Studiju B i mladoj autorki emisije.

 
     
     
 
Susret starih prijatelja Jovančića i Danilovića

Mnogo je vode prošlo Dunavom i Savom od kada je atletskim stazama tadašnje Jugoslavije i ondašnjeg Balkana vladala štafeta Crvene Zvezde u disciplini 4x100 m. – Pecelj, Petrović, Jovančić, Danilović... Ovaj potonji je kasnije štafetnu palicu zamenio harmonikom, po čijim dirkama spretno sprintuju prsti, dok melodije osvajaju navijače jednog od naših najboljih instrumentalista. Četiri dobra druga koji su istrčali ko zna koliko trka, držali rekord u ovoj disciplini, obesili su jednog trenutka sprinterice o klin i otiši na različite strane, tragajući za svojim srećnim zvezdama. Slučaj je hteo da njihov i naš Dača gostuje u emisiji Studija B „Moj Beograd“, da spomene štafetu i seti se svojih prijatelja, trka, postizanja rekorda, grešaka u predavanju palice... Život je kao najbolji režiser „udesio“ da jednu od repriza vidi i Danilovićev „satrkač“ iz štafete, Jovančić, koji je navratio u „svoj“ Beograd da uzme redovnu dozu leka protiv nostalgije, s kojom se bori od kako je pre mnogo godina napustio svoju zemlju. Usledio je susret, prepoznavanje, nekoliko suza radosnica i 4 puta po 100 međusobnih pitanja i odgovora o svakoj godini od rastanka pa do danas. Ispovesti ova dva naša „štafetaša“ biće uskoro objavljeni na ovom sajtu u obliku intervjua uz fotose aktera u nekadašnjoj takmičarskoj i sadašnjoj aktivno-penzionerskoj formi.

 
     
     
 
Jahting klub 32 u Hercegnovom leta 2011. – stara novost: Daniluške otvorile sezonu

I ove godine Jahting klub je bio „poprište“ žestokog nastupa tima koji već nekoliko godina u dogovoru sa vlasnikom primenjuje oprobanu taktiku: zagreje i more i goste, dovede atmosferu do usijanja, zatim nestane na desetak – petnaestak dana, da bi se u drugoj polovimi avgusta ponovo pojavio i briljantno završio sezonu. Ekipa je zaista „barcelonski“ odigrala sve utakmice u kojima je standardnu pevačku postavu: Nataša Radičević, Gula Radić, Boža Papić, kao i prošle godine predvodila kraljica ruskih i ciganskih romansi – Ivuška, čiji su nastupi bili izazov da se u Jating klub sjati ceo Hercegnovi. Igrački ansambl je i ove godine bio izuzetno atraktivan, iako je u međuvremenu došlo do promena, koje se, kako kažu očevici, nisu primetile. Prema mišljenju Dače Danilovića, nove članice Tijana Antić i Ljubica Vuković su se tako uklopile, da su s pravom odmah priznate za prave i originalne „Daniluške“. Za one koji ove godine nisu bili u Jahting klubu odabrani su snimci nastupa nastupa Mateje Radića Gule i Ivuške, koji dokumentovano govore o atmosferi i sjajnom prijemu kompletnog šoua koji je osvojio severni deo crnogorskog primorja. Foto album je takođe dopunjen „jahting“ fotografijama koje potvrdjuju da je večernja temperatura u Hercegnovom viša za nekoliko stepeni kada u njemu gostuju „Daniluške“. 
     
     
 
„SALAŠ U MALOM RITU“ u repertoaru čuvenog hora iz Petrograda (St. Petersburga) „GLINKA“

Jedan od najpoznatijih hitova autora Danila Danilovića „Salaš u malom ritu“ koji je bio lajt motiv istoimenog filma, ali i nezvanična himna mnogih festivala u Vojvodini, odabran je od strane dirigenta čuvenog ruskog hora „Glinka“ Vladislava Černušenka, da prvo bude snimljen, a zatim i da nađe mesto u njihovom repertoaru prilikom koncerata u Rusiji i na gostovanjima u svetskim metropolama.


 
     
     
 
„TALJIGE“ OSVOJILE NOVI SAD!

Nova pesma dvojca bez kormilara Danilo Danilović – Peca Petrović „Bacim brige na taljige“, komponovana i pisana specijalno za festival „Zlatna tamburica“, podigla je temperaturu u punoj dvorani Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, na finalnoj večeri 5. decembra 2010. i dobila puno pohvala od žirija i publike. Veseli bećarac se nije okitio trofejem, ali je i plasman medju 16 finalista od 170 kompozicija koje su učestvovale u konkurenciji izuzetan uspeh. Tekst pesme može da se nađe u odeljku sajta predviđenom za tekstove a snimak interpretacije po završetku montaže i pojavi festivalskog CD-a.

 
     
     
 
„DANILUŠKA“ od 22. oktobra 2010., svakog petka u restoranu „PROMAJA“ na savskom pristaništu.

Jedina „Promaja“ koja stvara dobro raspoloženje biće svakog petka do kraja godine mesto druženja sa ansamblom „Daniluška“ . Posle izuzetnog koncerta povodom svojih 40 zlatnih godina i svakovečernjih letnjih nastupa u hercegnovskoj „Rivijeri“ „Daniluške“ dolaze na obalu Save, da bi u predivnom ambijentu restorana „Promaja“ pokazali kako njihova muzika ima lekovito dejstvo i kako će biti pravi specijalitet ove luke zabave, dobre hrane i dobrog provoda. Repertoar u širokom dijapazonu od ruske i ciganske muzike, do naše starogradske i izvorne narodne muzike, upotpunjen „izletima“ u stare šlagere i proverene i probrane hitove novokomponovanog folka, biće kao što su brojni „fanovi“ ansambla navikli vatrenim ritmom plesne grupe koja je neodvojivi deo ansambla. Kako saznaje DBI (Danluškin biro za istraživanje), restoran PROMAJA priprema i svečani doček Nove 2011. godine u kome će osim menija iznenađenja ansambl „Daniluška“ poklušati da zaustavi vreme jer će, najverovatnije, doček produžiti i na sledeće veče. Očekuje se da agencije koje velikim putničkim brodovima dovoze turiste u Beorad u svoje programe uvrste i koncerte „Daniluške“ i doček Nove godine u „Promaji“.

Admiral WEB sajta daje svoj doprinos poduhvatu sloganom:

„Šta ljubitelje dobre muzike i dobre hrane spaja?
Odgovor je poznat – „Daniluška“ i restoran „Promaja“!


 
     
     
 
Snimak jubilarnog koncerta „Daniluške“ na Drugom programu RTS-a

Svečani i poštovanja vredni Zlatni jubilej – 40 godina postojanja i rada ansambla „Daniluška“ Radio televizija Srbije obeležila je emitovanjem snimka koncerta čime je svim poštovaocima stvaralaštva kompozitora i umetničkog rukovodioca Danila Danilovića omogućeno da učestvuju u slavlju i uvere se da je sve ono što je godinama krasilo ovaj širom sveta poznati „koncern“ za „proizvodnju“ dobrog raspoloženja (komponovanje, aranžiranje i produkcija sopstvenih hitova, saradnja sa najpoznatijim imenima naše narodne i zabavne muzike, posvećenost i dostizanje najviših dometa u ciganskom i ruskom melosu, lansiranje novih pevačkih zvezda, oplemenjivanje svojih nastupa uključivanjem sopstvene igračke grupe...) ostalo ne samo na istom nivou, već je dobilo i svojevrstan „šmek“, naročito u saradnji sa interpretatorima sa kojima je i stvorena reputacija da su „daniluške“ legende koje večito traju. Vešta rediteljska ruka nene Kunijević je od skoro tročasovnog materijala izabrala pitkih i atraktivnih 40 minuta koji sa na najbolji način dočarali atmosferu koncerta i način na koji maestro „Daniluška“ ume da podstakne svoje goste da iz minuta u minut zajednički dižu temperaturu u gledalištu da bi na kraju i koncerta i emisije kamere ovekovečile prizor koji se pamti – gledalište postaje hor, zlatni glasovi Živana Saramandića, Ivuške Hlopeckaje, Anastasije, Danke Stojiljković, Nade Bašanović, Vesne Dimić, Mateje Radića, Zorana Brkljača, Nataše Radičević... predvođeni privremenim dirigentom Draganom Milojevićem – Japancem poneseni aplauzima briljiraju u solo partijama, dok samo pažljivo oko može da primeti kako su u očima Daniluške i njegovih dugogodišnjih prijatelja i „saboraca“ Volođe Breclava i Duška Jovanovića zaiskrile suze.


 
     
     
 
Uskoro – DVD sa snimkom Jubilarnog koncerta povodom Zlatnog jubileja „Daniluške“

Kako se saznaje iz „ideološke kuhinje“ strateškog tima ansambla „Daniluška“ očekuje se da se uskoro pojavi DVD sa snimkom jubilarnog koncerta. Prema nepotvrđenim vestima „večiti“ i nezamenljivi saradnik Dače Danilovića Tonsupermen Zoran Ivković je pripremio specijalitet
koji će se „gutati“ očima i ušima u jednom dahu i uz prijatna sećanja na sva audio i video drugovanja sa „Daniluškom“ u prošlim godinama.

 
     
     
 
Daniluška i Studio B - 40 godina saradnje i „međusobnog“ slušanja!

Namerni slučaj je hteo da u istoj godini dva četrdesetogodišnjaka slave isti jubilej – četrdeset godina uspešnog rada i ako se može porediti sličnih razloga za slavlje: oba jubilarca se rado slušaju i gledaju, iz obe umetničke radionice „izašle“ su i ostale zapamćene brojne emisije, reportaže, muzške kompozicije, koncerti..., tokom celog proteklog perioda ostvarivana je zapažena i korisna saradnja – ansambl je često gostovao u programima Studija B, snimci „Daniluškinih“ hitova su se skoro svakodnevno „vrteli“ na radio talasima ove stanice, u vreme postojanja Produkcije ploča staro dobro tržište malih 45-ica dobilo je nekoliko zapaženih hitova...
U okviru proslave godišnjice Studija B Danilo Danilović bio je gost u emisiji „Moj Beograd“ u kojoj je o istoriji ove stanice govorio jedan od njenih osnivača i dugogodišnji voditelj, urednik,
pa čak i pomoćnik direktora u dvanaestogodišnjem periodu Peca Petrović – Marš, koji je igrom slučaja i prijateljstva sa D(e)D(e)-om (Dačom Danilovićem) WEB admiral ovog sajta. U svom kratkom „ekspozeu“ Dača je govorio o svojoj saradnji sa Studiom B, o pravom obrascu za dobar radio program, o pridobijanju slušalaca kratkim i pravovremenim vestima i stvaranju pozitivnog i dobrog raspoloženja izborom muzike i atraktivnim vođenjem programa. Tome je dodao i ničim izazvane pohvale svom prijatelju Peci Petroviću na tekstovima za pesme koje je komponovao i posebno, za učešće u zajedničkom projektu „Muzička azbuka“ u kome je ovaj dvojac imao i „kormilarku“ Radmilu Mudrinić čiji su pesnički „dodaci“ doprineli da đaci prvaci uče slova uz smešak i pesmu. Da li je ovo gostovanje kod Pece Petrovića – Marša ličilo na ono poznato „Ja tebi vojvodo, ti meni serdare“ posetioci sajta moći će da prosude po snimku koji će uskoro biti postavljen na sajt.

 
     
     
 
Ivuška i Daniluška osvojili Hercegnovi!

Posle dve izuzetno uspešne sezone letnjih nastupa u Hercegnovom (2008. i 2009.), koji su „ovekovečeni“ video insertima na sajtu i You Tub-u, ansambl „Daniluška“ je ponovo oduševio Hercegnovljane i njihove goste i ove 2010. na itom mestu, u prelepom ambijentu Jahting kluba Ovoga puta nezaboravnim svakovečernjim nastupima je nemerljivo doprinela gošća iz Pariza Iveta Hlopeckaja – Ivuška, koja je posle učešća na Svečanom kocertu ansambla povodom Zlatnog jubileja – 40 godina postojanja i rada u Domu Sindikata u Beogradu 14.aprila došla na Daniluškin poziv na nekoliko dana i u Hercegnovi – i ostala do kraja sezone. Njen glas, njena energija, njen suveren nastup, njena sposobnost da magično potčini slušaoce i gledaoce, kako glasom, tako i pojavom, i savršen sklad sa orkestrom s kojim je nastupala i pre 40 godina, izazivali su salve aplauza i neopisivo oduševljenje prisutnih. Na plažama, u hotelima, u prodavnicama, na ulicama, na promenadama razmenjivali su se utisci sa večeri provedene u Rivijeri i dogovarali ponovni odlasci i strategija kako da se rezerviše ili zauzme najbolje mesto. Ono što je najinteresantnije to je da su Ivuškom i „Daniluškom“ podjednako bili oduševljeni i stari i mladi i da je skoro svake večeri bar u jednoj od pesama novoj „kraljici“ večernjeg provoda u Hercegnovom „pomagao“ hor svih prisutnih gostiju. Kao i na kraju jubilarnog koncerta u Beogradu, kada je celo gledalište pevalo „Kaljinku“ sa svim izvođačima, tako je i u „Rivijeri“ nastup Ivuške Hlopeckaje izazivao iste emocije – svi su ustajali sa svojih mesta, aplaudirali i bili veliki hor koji se čuo čak do Meljina. Još jednom se potvrdilo da je tihi, mirni, staloženi i uvek nasmešeni kapetan broda „Daniluška“ Dača Danilović majstor da pronađe put do duše i srca ljubitelja dobre pesme. Ovoga puta na brodu je imao i sirenu – svoju dugogodišnju saradnicu i porodičnu prijateljicu Ivušku koja je zajedno sa njim i njegovim ansamblom omađijala Hercegnovi.


 
     
     
 
Djaci prvaci – srećno!

Oho-ho, aha-ha, ihi-hi, ehe-he, uhu-hu - iako verujemo da znate sva slova, ipak molimo mame i tate, bake i deke, tetke i teče, strine i stričeve, starije sestre i stariju braću, komšinice i komšije... da vam poruče da vam Čika Dača i Čika Peca žele srećan početak školske godine. Uštinite se levo uvo, zažmurite na desno oko i zatražite da vam neko odmah pročita Čika Pecinu pesmu „Balada o prvaku“, a odmah zatim čujte i počujte razbrajalicu o slovima „A je ala...“ koja je samo deo Čika Dačinog mjuzikla „Muzička azbuka“ o kome i vrapci znaju da je i učiteljima i roditeljima najbolja pomoć u savladavanju strahova od ulaska u svet znanja.
Očekujemo da nam se javi da su slova i pesmice naučeni, a dvojica Čika potpomognuti trećim, Čika Zoranom Tonsupermenom Ivkovićem, pripremiće vam nova iznenađenja.

BALADA O PRVAKU

 

Šta to ptica cvrkuće sa kućnoga krova,

kaže da je neko naučio slova.

Sada svi u kući blistaju od sreće,

prvak slova ume u reči da meće.

Pa šta dalje radi? U rerni ih peče

i kad porumene – potok reči teče!

 

Razbrajalica „Az, az, azbuka...“ (kliknite ovde i ... slušajte)


 
     
     
 
SPEKTAKL U DOMU SINDIKATA

Završetak koncerta povodom „40 zlatnih godina ansambla „Daniluška“ bio je zaista spektakularan. Svi posetioci u sali i na balkonu bili su na nogama, izvođači, okupljeni na bini da bi svi zajedno otpevali „Kaljinku“, prvo su bili zbunjeni posle frenetičnih aplauza, da bi poneseni atmosferom, „krenuli“ čas pojedinačno, čas zajedno u čitav niz „biseva“. Publika u horu počinje da peva sa svojim ljubimcima, dok se na pozornici dešava nešto što se svima urezuje u pamćenje. Živan Saramandić, koji je navikao da publika širom sveta traži da im ponovi arije iz upravo završenih operskih predstava, zaboravlja na godine i započinje „treće poluvreme“ u kome briljira zajedno sa neverovatnom Ivuškom, biserom koncerta Anastasijom, neumornim Draganom Milojevićem koji ne samo da preuzima štafetu od Živana, nego i „pogađa“ želje gledalaca birajući pesme za nove duete sa Nadom Bašanović, mladom Vesnom Dimić, Dankom Stojiljković, Natašom Radičević, razigranim Matejom Radićem, raspevanim Zoranom Brkljačem...
Slavljenik, Danilo Dača Danilović, kao u transu, raznežen i reakcijom gledališta i svojih prijatelja i gostiju, krišom briše suze radosnice i sa svojom vernom pratiljom u proteklih 4o godina, harmonikom koja mu je život značila, „odvija“ film sa brojnih nastupa širom svoje zemqe i sveta. Njegov prijatelj i gost, Volodja Breslav, koji zbog nazeba nije mogao da nas podseti na dane kada je sa „Daniluškom“ harao koncertnim salama Pariza, Berlina, Minhena..., prihvata se harmonike i zajedno sa svojim Dačom, kao i tokom celog koncerta, daje novi zvuk orkestru u kome su svi, od perkusioniste i violiniste, od bubnjara i klavijaturiste do balalajkera bili pravi pobednički tim... „Stani malo admirale WEB-a, da l’ si nekog možda propustio?“ – to je pitanje koje bi u ovom trenutku postavio svaki dvostruki posetilac koncerta i sajta. Odgovor je kratak: najbolji i najatraktivniji su uvek šlag na torti. Korpulentni simpatični Dušan Dule Jovanović, dugogodišnji prijatelj i saradnik Dače Danilovića, ne samo da je bio oslonac u mnogim Dačinim projektima, nego je i na koncertu, svojim istančanim osećajem za najbolji mogući spoj glasova pevača i muzičke pratnje, čas za klavirom, čas za sintisajzerom, čas uz spontano formirani duet Ivuška – Volodja, bio neprimetni dirigent zbivanja na pozornici.
Šta reći o samom koncertu i kako opisati nastupe svih učesnika u programu, a ne ponoviti već korišćene reči kojima je pokušano da se dočara atmosfera na kraju sjajne predstave. Možda je jednostavnije reći da je sve bilo čarobno od samog početka, od pesme koju je na opšte iznenađenje otpevao simpatični i spretni voditelj Branko Veselinović, kome ostaje da se opredeli da li će se privoleti pevačkom carstvu, zatim najave pevača koje su na scenu punu cveća, uz poklon-ružu izvodile četiri lepotice, članice igračke grupe pri „Daniluški“, do pojedinačnih interpretacija, „začinjenih“ zanosnom igrom igračica u uvek različitoj koreografiji.
Dva „duža“ trenutka zaslužuju posebnu pažnju.
Prvi, obraćanje Danila Dače Danilovića publici sa kratkim podsećanjem na vremena koja su prohujala sa vihorom, na članove ansambla kojih više nema, na sve one koji su godinama „iz senke“ podržavali ansambl, na brojne vokalne soliste koji su sarađivali sa „Daniluškom“, uz posebne poimenične pozdrave počasnim gostima, među kojima su bili legendarni Đorđe Marjanović, nezaboravna Ljiljana Šljapić, pisac tekstova za brojne zajedničke hitove Radmila Mudrinić i drugi.
Drugi, čin predaje priznanja Udruženja estradnih umetnika Srbije slavljeniku, koji mu je uručila predsednica Danka Stojiljković, čije su reči kojima je to propratila mnoge naterale da potraže maramice po džepovima.
Sponzori ovog prelepog dešavanja su bili eminentni hotel „HOLIDEY IN“ u kome su i otseli gosti iz Pariza i Berlina, zatim cvećara „MIMOZA“ čiji su cvetni aranžmani ukrašavali pozornicu, „GRAFONIN“ i „DONKAFE“.
Ako ste posumnjali da će koncert ostati samo u sećanjima posetilaca, pogrešili ste, jer je RTS snimio spektakl i kako nam je rekla urednik Nena Kunijević, koja je zbog scenskih zahteva emisije i prenosa bila i reditelj, može se očekivati da čemo uskoro moći, neki ponovo, neki prvi put, da vidimo nezaboravni spektakl. Prema najavama izdavača „Daniluškinih“ „proizvoda“, PGP RTS-a, odmah po TV premijeri svečanog koncerta uslediće izdavanje DVD-ija na kome će na zadovoljstvo svih nas biti velikim slovima dodato ono o čemu sanjaju i najveći svetski bendovi: LIVE, iliti u prevodu „autentični snimak kompletnog koncerta“.
Uredništvo sajta, to jest gore spomenuti WEB admiral, inače prijatelj i saradnik Dače nam Danilovića, učiniće sve da se deo koncerta nađe i na sajtu i na You tub-u. .

fotografije sa koncerta možete videti u Foto albumu

 
     
     
 
“Daniluška“ – gost gledalaca i učesnika teniskog meča Srbija – Rusija, 6. i 7.-og februara u Beogradskoj areni

Posmatrače teniskog meča Srbija - Rusija u okviru FED kupa očekuje prijatno iznenađenje. U pauzama između susreta najboljih teniserki dve zemlje nastupiće Ansambl „Daniluška“ sa posebno odabranim repertoarom srpskih i ruskih narodnih pesama, što će dati posebnu draž ovom sportskom duelu. Možda će ritmovi „moravca“ i „kazačoka“ uticati da teniserke obe ekipe u pripreme za sledeće pojedinačne ili ekipne mečeve uvrste muziku „Daniluške“ kao dopunu svakodnevnih treninga.


 
     
     
 
„Daniluške“ na dočeku Nove godine u Zagrebu

Muzičko-igračka ekspedicija „Daniluška“ upriličila je Zagrepčanima nezaboravan doček Nove 2010. godine. Ruske, ciganske i starogradske pesme su razgaljivale prepunu salu, u kojoj su svi još jednom posle gostovanja u avgustu 2009. bili zadivljeni majstorstvom maestra na harmonici, Danila Dače Danilovića, muziciranjem članova orkestra, glasovima vokalnih solista i eksplozivnim nastupom temperamentnih igračica.

 
     
     
 
III nagrada na Izboru najlepše vojvođanske pesme 2009.- Festivalu „Zlatna tamburica“

Autorski tandem, kompozitor Danilo Dača Danilović i tekstopisac, WEB admiral sajta, Peca Petrović-Marš, osvojili su treće mesto na prestižnom festivalu vojvođanskih pesama „Zlatna tamburica“, koji je održan u Novom Sadu 13. decembra 2009., kompozicijom „Lepotice Sremice“, koju je pevao Ljubiša Krnić, jedan od najprepoznatljivijih vojvođanskih glasova. Tekst pesme može se naći u odeljku sajta „Reči“, a audio snimak biće spreman za preslušavanje krajem januara 2010.

 
     
     
 
Saradnja Ruskog doma i „Daniluške“

U decembru 2009. Ansambl „Daniluška“ imao je izuzetno uspešan nastup u prepunom Ruskom domu, u kome je kao nekad u stara dobra vremena, pratio našeg poznatog operskog pevača, inače izvrsnog interpretatora ruskih romansi i balada, Živana Saramandića, kao i njegovu suprugu, primadonu Beogradske opere, Milku Stojanović.
Njima se pridružio i kao svoje starije kolege, osvojio publiku, Dragan Milojević Japanac, čija izvođenja poznatih ruskih narodnih pesama nikog u sali nisu ostavila ravnodušnim. Očekuje se da će uskoro video snimak dela ovog koncerta biti postavljen i na ovom sajtu.


 
     
     
 
Nove snage u „Daniluški“

„Mančester junajted“ naših muzičkih „terena“, odnosno muzičko-igrački ansambl „Daniluška“ doveo je u svoje redove dve sestre,Marinu i Oliveru Marjanović, atraktivne po izgledu, ali i po igračkim bravurama, koje otkrivaju da su bez obzira na mladost prošle najprestižnije škole folklora i modernog plesa.
Ako vam otkrijemo tajnu da je Daniluška, stalni istraživač talenata i pronalazač mnogih pevačkih i igračkih „grumenja zlata“ „nanjušio“ da osim stasa i osećaja za ludi ritam imaju i interesantne glasove, onda se mogu očekivati prvi snimci pesama u kojima ćemo svi uživati.


 
     
     
 
Promene u sastavu ansambla
Odlazak zbog početka samostalne karijere

Krajem 2009., posle dugogodišnje saradnje, brojnih koncerata, snimljenih ploča, CD-a, DVD-a, emisija na radiju i televiziji, turneja po mnogim zemljama sveta, „Danilušku“ je zbog dalje samostalne solističke karijere napustila Nataša Radičević, violinistkinja, vokalni solista i igračica koja je publiku dizala na noge i atmosferu dovodila do usijanja. Članovi ansambla i Danilo Dača Danilović najsrdačnije se zahvaljuju Nataši na svemu što je pružila u godinama zajedničkog rada i nastupanja, želeći joj nove uspehe u estradnim vodama u kojima će ubuduće samostalno voditi svoj brod.

 
     
     
 
Bliže se Božićni i novogodišnji praznici...

Bliže se Božićni i novogodišnji praznici. Mnogi će ih dočekati i uz muziku njihovog ansambla „Daniluška“.
Posebno počašćeni što smo i u tim trenucima prisutni u mnogim domovima širom sveta pridružujemo se slavlju i svima želimo sreću, napredak i zdravlje.
Muzičko igrački ansambl Danila Dače Danilovića „DANILUŠKA“

 
     
     
 

ANSAMBL "DANILUŠKA" u Restoranu "KRISTAL" Kolarčeva 1
svakog petka od 23.10.2009 od 21h

 
     
     
 
„Daniluška“ osvojio Hercegnovi, Hercegnovljani i njihovi gosti osvojili i usvojili „Danilušku“

Uspešnu turističku sezonu 2009. u Hercegnovom obeležila su dva gostovanja
ansambla „Danilushka“ koji je prvo na radost domaćina promovisao početak leta, da bi dvadesetodnevnim nastupom pri kraju avgusta i početkom septembra potvrdio da iz godine u godinu postaje nezamenljiva i željena atrakcija zbog koje se i odmara i provodi u ovom gradu – lepotanu crnogorskog primorja.
Svakovečernji nastupi u Jahting klubu završavali su se ovacijama prisutnih majstorima na harmonici, bubnjevima, gitarama, sintisajzeru, nadarenim plesačicama, vokalnim solistima koji su lutali ruskim stepama, palili vatre pored ciganskih čergi, budili nove i obnavljali stare ljubavi romansama i baladama, vraćali u prošlost „evergrinovima“ i posebno oduševljavali prisutne hitovima atamana i vođe ansambla Dače Danilovića – Zaljubljen u Srbiju, Love in Serbia, navijačkom himnom, pesmama o Skadarliji i Beogradu... Poseban utisak ostavila je vedeta ansambla Nataša Radičević, koja je glasom, stasom, igračkom energijom i posebno virtuoznošću na violini prvo ostavljala bez daha prepunu salu, da bi odmah zatim uz frenetične aplauze morala da „ide“ iz „bisa“ u „bis“.

 
     
     
 
Gostovanje u Zagrebu

U toku boravka u Hercegnovom na posebnu molbu poštovalaca ansambla iz Zagreba popularne „Daniluške“ „skoknule“ su 2. septembra do ovog grada i održale uspešan „blic“ koncert.

 
     
     
 
„Daniluška“ – specijalni gost trubača u Guči

U pripremi su video klipovi i fotosi sa uspešnih nastupa u okviru otvaranja Sabora trubača 2009. i na fleš koncertima u pauzama takmičenja za najbolji orkestar i Zlatnu trubu. Posetioci i učesnici nadmetanja su u trenucima dok su se trube odmarale uživali u majstorstvu jednog od najboljih srpskih harmonikaša Danila Dače Danilovića i njegovog muzičko-igračkog ansambla, u „jecaju i plaču“ violine i dertu u romansama i baladama srpskog, ruskog i ciganskog melosa. Biće to još jedna prilika da se poklonici trube i harmonike podsete na „harmoniju“ koja ih je osvojila u Guči – red žestoke borbe za osvajanje trofeja, red relaksacije u društvu Dačinih devojaka i momaka.

 
     
     
 

ANSAMBL "DANILUŠKA" od 20-og avgusta 2009 u Yahting Club-u Herceg Novi.


 
     
     
 

- Na popularnom You Tube – u ansambl „Daniluška“ je predstavljen sa 6 video klipova: Zaljubljen u Srbiju, Love in Serbia, Napred, Srbija! (navijačka himna), Danilushka – Hercegnovi live, Danilushka story i Podmoskovnie večera.
S obzirom na lep prijem novih muzičkih hitova, snimka koncerta i kompilacije pesama sa ploča ili CD-ova, menadžment produkcije priprema novu seriju video obrade najtraženijih pesama, odnosno predstavljanje davno snimljenih ploča koje će biti reprintovane na CD-ima, ili CD-ova snimljenih pre 5 i više godina. Među novim video klipovima biće i Himna Skadarliji, Muzička azbuka, Oči čornie...

 
     
     
 
- Počeo je sa radom novi muzički studio „VD“ čiji su glavni motori, točkovi i po potrebi, kočnice, Zoran Ivković, jedan od najpoznatijih audio snimatelja na Balkanu i Danilo Danilović, aorta i srce ansambla „Daniluška“.
- Početak letnje turističke sezone u Hercegnovom po tradiciji obeležen je petnaestodnevnim nastupom „Daniluške“ u prelepom ambijentu terase hotela „Rivijera“. Ovogodišnji nastup bio je u svemu na nivou onog iz 2008., čiji je snimak izuzetno tražen na You Tub-u. Zadovoljni domaćini su poželeli da premijera otvaranja sezone dobije i reprizu u danima kada se predviđa da će leto ustupiti mesto jeseni. Termini još uvek nisu utvrđeni jer jesen može da pomeri dolazak ali je gostovanje načelno dogovoreno.
 
     
     
 
- Posetioci „Daniluškine“ oaze na You Tub-u su krajem jula prijatno iznenađeni. Nepoznati „fan“ ansambla postavio je video kolaž najlepših ruskih pesama – snimak dela TV emisije RTS koja je bila posvećena orkestru i njegovom osnivaču i tati i mami Danilu Daniloviću Daniluški.
 
     
     
 

- Grupa prijatelja ansambla počela je sa prikupljanjem građe za monografiju povodom 40 godina „Daniluške“. Nažalost, mnogih audio i video zapisa sa gostovanja na radio i TV stanicama više nema, stare gramofonske ploče i audio kasete su praktično neupotrebljive, video snimci na VHS kasetama su uglavnom nekvalitetni – sve je to razlog da se i kompozitor i vođa „Daniluške“ prihvati ozbiljnog zadatka – prvo, „inventarisanja“ svog stvaralačkog opusa, zatim „podsećanja“ na kompozicije izvornog melosa ili drugih autora koje je aranžirao i izvodio sa svojim orkestrom. Posebna pažnja biće posvećena saradnicima Danila Danilovića, kako ih je jedan novinar nazvao „daniluškama“ – članovima ansambla u raznim periodima (instrumentalistima, igračicama i igračima), vokalnim solistima i pevačkim grupama, tekstopiscima... Zato se još jednom ponavlja poziv sa prve strane sajta da se svi koji su na bilo koji način i u bilo koje vreme bili „vezani“ za ansambl ili poseduju snimke, fotose, postere, plakate... da se jave preko rubrike „KONTAKT“ kako bi pomogli da monografija bude što kompletnija i verodostojnija

 
     
     
 
- Izdavački program muzičko – igračkog ansambla „Daniluška“ osim „rimejka“ najslušanijih pesama iz ranijih izdanja u različitim žanrovima predviđa i štampanje „pesmarica“ – tekstova i nota pesama koje su bile ili su i sada u repertoaru orkestra. Tako će početnici – instrumentalisti i pevači imati neophodnu priručnu literaturu koja će im pomoći da kada „promiksuju“ sebe sa snimkom odabrane pesme, odnosno otpevaju je ili odsviraju u „duetu“ i „kompletu“ sa orkestrom i vokalnim solistom, ocene koje su im mogućnosti i da li su „rođeni“ za estradu.
 
     
   
 
Poklon posetiocima sajta DOWNLOAD (preuzimanje) novog hita “Daniluške” ZALJUBLJEN U SRBIJU.
Kliknite na WEB Box DOWNLOAD
   

   
 
Ako imate gramofonske ploče, kasete, fotose, novinske članke, video snimke..., bilo šta što je
deo 40-togodišnje istorije “Daniluške”, molimo da se javite preko WEB Box-a KONTAKT radi dogovora.
   
Zaljubljen u Srbiju
Muzicka azbuka
Ansambl Daniluschka
Ansambl Daniluschka
Natasha
Natasha
Natasha
   
 
Scenario i režija sajta WEB admiral Peca Petrović Marš.