HOME-NAŠE BUNJIŠTE

   
 
Dobrodošli u svet muzike u kojoj se uživa. Vaš muzičko igrački ansambl “Daniluška” punih 40 godina afirmiše vrednosti probranog repertoara u zemlji i svetu. Koncerti u prepunim prestižnim dvoranama Nemačke, Francuske, Italije, Rusije, Amerike, Australije, Južnoafričke republike, kao i u skoro svim gradovima nekadašnje Jugoslavije, najblistaviji su deo istorije ansambla u kojoj brojne televizijske emisije i učešća na najpoznatijim muzičkim fesivalima takođe zauzimaju vidno mesto.
   
Ansambl
   
 
Iako su Danilo Danilović i ansambl “Daniluška” neodvojivi kad su u pitanju repertoar, koncerti, saradnja sa medijima..., treba istaći da je on i jedan od naših najplodnijih autora, koji je komponovao, aranžirao i producirao preko 2000 kompozicija u žanrovima koje neguje njegov ansambl. Ova ostvarenja nalaze se na preko 200 gramofonskih ploča, audio i video kaseta, CD-a i DVD-a. Najpoznatija imena naše muzičke scene Živan Saramandić, Toma Zdravković, Duško Jakšić, Dragan Živković - Tozovac, Merima Njegomir, Mile Bogdanović... imali su pouzdane partnere u Danilu i “Daniluški”.
   
Ansambl
Danilushka
Gipsy soul
   
 
Muzički atelje „VD“ – od edukacije budućih solista do saradnje sa vokalnim solistima, kompozitorima, aranžerima, orkestrima i producentima

Muzički studio „VD“ o čijem početku rada su posetioci sajta već obavešteni,
prerastao je u Muzički atelje koji je otvoren za sve kompozotore i pevače, kako za početnike, tako i za afirmisane umetnike. Oni mogu da ili samostalno, ili uz pomoć vrhunskog instruktora, kompozitora Danila Daču Danilovića, i uz saradnju najboljeg majstora tona na Balkanu u poslednjih 30 godina, Zorana Ivkovića, pripreme i snime svoje ili tuđe projekte. Ovakva prilika se ne propušta iz jednostavnog razloga što na putu do svog mesta u narodnoj ili zabavnoj muzici mogu da dobiju neprocenjivo vredne savete dvojice afirmisanih i traženih stručnjaka.
Danilo Danilović i Zoran Ivković pripremaju mini priručnik i prateći CD pod nazivom „Naučite da pevate“, koji će uz note i tekstove pesama imati i njihove instrumentalne verzije, uz koje početnici mogu da vežbaju i proveravaju svoje glasovne mogućnosti. Kada „zaključe“ da su „savladali“ gradivo mogu da dođu u Muzički atelje i uz pomoć dvojice autora – pedagoga snime ono što su uvežbali.
Ovakav pristup talentima skraćuje mukotrpan put traženja ansambla s kojim bi trebalo vežbati i sigurniji hod u ispunjavanju ličnih ambicija.

   
     
 
PRODUKCIJA

Muzički opus ansambla „Daniluška“ čine kompozicije njegovog osnivača i dugogodišnjeg rukovodioca Danila Danilovića, odabrane izvorne narodne u stare gradske pesme i romanse, ruske i ciganske pesme, duhovne pesme i pesme za decu, snimljene u izvođenju izabranih vrhunskih solista i zabeležene na svim postojećim nosačima zvuka i slike.
Kompozicije Danila Danilovića Daniluške koju su snimljene na gramofonskim pločama, audio kasetama, CD-ima, DVD-ima ili za potrebe radio i televizijskih emisija i filmova:
Salaš u Malom ritu; Kraj Milkina dvora; Sviraj, sviraj samo noćas; Ovim su šorom prolazili svati; Hej, salaši Vojvodine naše; Svila se grana; Sviraj, sviraj za nas dvoje; Skadarlija; Teče Dunav; Bilo je to davno; Šarene oči; Kod dva jelena; Nikada više; Opet sama; Svirajte mi Vranje; Vranjanska svita; O, kakva noć; Pijmo, pijmo ove noći; San; Kiše; Dođi kradom; Zora-svitanje; Ciganski bećari; Balkanska svita; Najlepša, najlepša, Himna Skadarlije, Napred, Srbija (navijačka himna), Zaljubljen u Srbiju, Love in Serbia (na engleskom)... i još preko 200 pesama aranžiranih, snimljenih i registrovanih u SOKOJ-u.

 
     
     
 
Starogradske pesme i romanse, izvorne narodne pesme i pesme komponovane u duhu narodnih pesama od strane drugih kompozitora koje su aranžirane i snimljene na gramofonskim pločama, audio kasetama, CD-ima, DVD-ima ili za potrebe radio i televizijskih emisija i filmova:
Sinovi bećara; Sve je ljubav, Mesečina, Đurđevdan; Takvi smo mi svirači; Ćuti, ćuti; Želim, želim; Šarene oči; Šašavo moje; Šešir moj; Široko kao šumna reka; Šta će mi moje draži; Šumadijo, srce sveta; Beograde, stiže ti proleće; Ako zavoliš drugog;Boli me srce; Crveni šal; da smo se ranije sreli; Gde si, ljubavi moja; Gorim, gorim; Hvala ti, hvala majko; Idi, mili, glavu ne okreći; Ja prošetah kraj Morave; Ja sam cura; Kad bi moja bila; Momci lažu; Mostarski dućani, Ne ljuti se; Nemoj, nemoj, više... i još preko 1000 pesama aranžiranih, snimljenih i registrovanih u SOKOJ-u.
 
     
     
 
Ciganske pesme i ruske narodne pesme koje su aranžirane i snimljene na gramofonskim pločama, audio kasetama, CD-ima, DVD-ima ili za potrebe radio i televizijskih emisija i filmova:
Melinda; Ciganska ljubav; Đurđevdan; Romi, Romi; Maruška, Maruška; Bašalen romalen; Čajorije šukarije; Kamerav; Amange; Jehal cigan; Amaro ker; Dema delva; Marđanđa; Zabagava, Nadajela; Ciganočka; Solnuška; Progeja; Majarkica; Oj, deves; Nane coha; Oči čornie; Staruška; Aj-da-nu; Gari, Gari; Đelem, đelem; Cigani ljubit; Ando dečo; Temerav; Mesam moro rorovo; Alo dive romano; Marusja; Ža-ža; O, đila; Abiha; Rangač; Step da step, krugom; Stenka Razin; Kalinka; Tonkaja rjabina; Za čem ljubit; Dubinuška... i još preko 300 pesama aranžiranih, snimljenih i registrovanih u SOKOJ-u.
 
     
     
 

Mjuzikl „Muzička azbuka“ (slikovnica i CD) sa pesmama o slovima i ilustracijama i notama pesama koje su snimljene na CD-u.

 
     
     
 
Ansambl ima pripremljene programe za gostovanja i turneje koji sadrže izbor iz raznovrsnog repertoara koji čine Pesme za decu, Duhovna muzika, Starogradske pesme, Romanse, Izvorne i komponovane narodne pesme, Mađarske romanse, Španske pesme, Italijanske kancone, Francuske šansone, Ciganske pesme, Ruske narodne pesme...:
A. Jubilarni koncert povodom 40 – togodišnjice ansambla
- kompletan repertoar sa gostima u trajanju od 3 časa
B. Klasični koncert
- uobičajeni repertoar bez muzike za decu i duhovne muzike u
trajanju od 2 časa
C. Midi koncert
- repertoar po dogovoru u trajanju od 1,5 čas
D. Mini koncert
- repertoar po dogovoru u trajanju od 1 čas
 
     
     
 
Ugovaranje koncerata i termina vrši se preko WEB Box-a Kontakt
preko E-maila.
 
     
     
 
 
     

 

   
 
Poklon posetiocima sajta DOWNLOAD (preuzimanje) novog hita “Daniluške” ZALJUBLJEN U SRBIJU.
Kliknite na WEB Box DOWNLOAD
   

   
 
Ako imate gramofonske ploče, kasete, fotose, novinske članke, video snimke..., bilo šta što je
deo 40-togodišnje istorije “Daniluške”, molimo da se javite preko WEB Box-a KONTAKT radi dogovora.
   
Zaljubljen u Srbiju
Muzicka azbuka
Ansambl Daniluschka
Ansambl Daniluschka
Natasha
Natasha
Natasha
   
 
Scenario i režija sajta WEB admiral Peca Petrović Marš.